Vladan Lizdek najbolji kadet na „Sarajevo openu“

0

Takmičari Kluba borilačkih sportova „Rajko Kušić“ sa Pala ostvarili su zapažene rezultate na Međunarodnom takmičenju u svim disciplinima kik-boksa „Sarajevo open“, a kadet Vladan Lizdek proglašen je najboljim borcem u svojoj kategoriji i nagrađen je peharom, izjavio je danas Srni trener ovog kluba Dragan Rabota.

„Naš najuspješniji takmičar kadet Vladan Lizdek osvojio je prvo mjesto u disciplini lajt-kontakt, do 57 kilograma, a senior Jovan Todorović osvajač je dva prva mjesta, i to u disciplinama lajt-kontakt do 63 kilograma, te kik-lajtu“, rekao je Rabota.

On je dodao da je Boško Draško, kadet Kluba borilačkih sportova „Rajko Kušić“, osvojo drugo mjesto u disciplini lajt-kontakt do 52 kilograma.

Ovaj sportista je u kategoriji mlađi juniori, takođe, osvojio drugo mjesto u disciplini lou-kik, do 51 kilograma.

Rabota je naveo da je na ovom takmičenju za sve uzraste, koje je održano u subotu, 17. oktobra, u Sarajevu učestvovalo oko 130 takmičara iz Srbije, Crne Gore i BiH.

On je podsjetio da je ovaj klub osnovan 1998. godine, i od tada učestvuje na takmičenjima u Republici Srpskoj, BiH, na Balkanu i u Evropi i svijetu, gdje su njegovi takmičari, nasljednici legendarnog džudiste, pokojnog Rajka Kušića, u kontinuitetu ostvarivali zapažene rezultate.

Dragan Rabota je bio vicešampion Balkana 1997. godine, osvajač je trećeg mjesta na prvenstvu Balkana 1998. godine, a bio je i učesnik prvenstva Evrope 1996. godine – sve to u disciplinama kik-boks i ful-kontakt.

Dajana Ilić je osvajač drugog mjesta na prvenstvu Evrope za kadete u kik-boksu, u Puli 2009. godine, dok je Ivana Ilić na istom prvenstvu osvojila drugo mjesto u kik-boksu za juniorke.

Jovan Todorović je bio juniorski prvak svijeta u kik-boksu u Berlinu 2008. Godine.

Goran Spajić je učesnik svjetskog prvenstva u kik-boksu u Parizu 2003. godine, osvojio je treće mjesto na svjetskom kupu u kik-boksu u Mariboru 2004. godine, drugo mjesto na prvenstvu Balkana u savate boksu u Rumi 2005. godine i treće mjesto na prvenstvu Evrope u savate boksu u Parizu 2005. godine.

Miloš Golić je prvak Balkana u savate boksu na prvenstvu u Rumi 2005. godine, prvak Balkana u kik-boksu u Tešnju 2007. godine i Ohridu 2008. godine, vicešampion svijeta u kik-boksu u Berlinu 2008. godine, te vicešampion svijeta u savate boksu u Francuskoj 2009. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare