Vlada Srpske uložila 80 miliona KM u opštinu Pale

7

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je danas da je Vlada Republike Srpske uložila skoro 80 miliona KM u ovu lokalnu zajednicu i najavio nove projekte krajem godine.

Jugović je, nakon sastanka načelnika pet opština Grada Istočno Sarajevo sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem, izrazio zahvalnost za sva ulaganja, počev od Jahorine, pa do putne infrastrukture.

Jugović, koji je i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pale, rekao je da ove investicije ne smiju biti zaboravljene i da zbog njih očekuje uspjeh na predstojećim lokalnim izborima.

„SNSD ima neskrivene ambicije da osvoji vlast u Gradu Istočno Sarajevo i da pobjedi naš kandidat za gradonačelnika LJubiša Ćosić. Želimo da potvrdimo vlast u tri opštine na području grada, te da osvojimo i preostale tri“, rekao je Jugović.

On je naveo da OO SNSD-a Pale ima najjače biračko tijelo na području Istočnog Sarajeva i da će u punom kapacitetu stati iza Ćosićeve kandidature.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
7 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo bi trebao biti argument za izbore?

Prvo – vlada ulozila. To me ne zanima, vlada ne treba da ulaze nego da omoguci ljudima da rade posao normalno, sami cemo sebi zaraditi.

Drugo – kako je ulozila 80 miliona a nasa opstina ne moze da prebaci budzet od 10-12 miliona? Neko tu nesto nije ispravan… Ili ovi nisu ulozili, ili je opstina nesposobna.

Ulaze se samo u Jahorinu.Pale nemaju normalno uredjene ceste,nemaju parkove,nemaju uredjene parkinge,nisu izmjestili toplanu.Nista Sto bi koristilo gradjanima,samo se ulaze u Jahorinski lopovluk.

malo morgen…

Zaokružiti na stoju, šta je 80 miliona

Evo imam dvoje djece, inženjeri poljoprivrede i mašinstva. Nek se jedno zaposli u struci negdje, zahvaljujuću uloženim milionima, imaćete moju doživotnu podršku. Otvarajte fabrijke, dižite privredu, zapošljavajte ljude, ne hvalite se glupostima. Većina paljana od Jahorine nema ništa, a najviše para je otišlo gore. Očit primjer kako prolaze paljani na Jahorini je Hotel Bistrica, nema tu mnogo šta da se priča.

U kapitalizmu nije valjda da ocekujete da drzava otvara fabrike da bi neko ko se skolovao imao posao u drzavnim firmama. Pa ako ste stariji od 25 svjedoci ste sta su drzavni direktori uradili od takvih preduzeca gore u jahorinskom imate dva lesa svjedoke tog vremena a hotel Bistrica je upravo jedan od svjedoka tih vremena koliko njih se bilo uhljebilo u tom hotelu i jeli bilo realno ocekivati da mogu zaraditi sebi za plate? Sto se tice Jahorine u pravu ste mi koji ovde zivimo nikakve koristi od te planine nemamo i bilo bi dobro da neko prebroji koliko je gore zaposleno sa Pala a koliko iz drugih opstina. Iz svega ispada da je Slobodan Savic uradio vise za ovaj grad nego svi poslije njega zajedno sa vladom i bez vlade.

Ne mora država da otvori fabrike, ali treba da stvori uslove da privuče investitore. Šta je urađeno stvaranju poslovne zone Famos – ništa. Ovo za Sloba, potpisujem, Tito za sve posle njega koji su došli.