Vlada Srpske pomaže izgradnju vodovoda i rekonstrukciju ulice

1

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Pale 744.666 KM za izgradnju vodovodnog sistema na Brezovicama i rekonstrukciju Ulice srpskih ratnika, izjavio je Srni načelnik opštine Boško Jugović.

Jugović je objasnio da će sa 444.666 KM biti finansirana izgradnja vodovodnog sistema u naselju Brezovice, a njegovom realizacijom bio bi riješen problem vodosnabdijevanja za više od 500 stanovnika ovog naselja.

Sa 300.000 KM biće finansirana rekonstrukcija centralne gradske Ulice srpskih ratnika, ističe Jugović navodeći da ta ulica ima veliki značaj za opštinu i u pogledu turizma.

Jugović naglašava da premijer Radovan Višković i Vlada Srpske u kontinuitetu ulažu u opštinu Pale i Istočno Sarajevo, na čemu su im veoma zahvalni.

„Svaka uložena marka je značajna. Cilj nam je da pomognemo stanovnicima Pala ali i Sarajevsko-romanijske regije“, naveo je Jugović.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u razvoj lokalnih zajednica širom Srpske, a iznos koji je svaka opština mogla da dobije je od 100.000 KM do milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Uredite Miljacku i prikljucite otpadne vode u kolektor ako zelite sa budete g od grada…sramota da fekalije teku ispod mosta i da sva kanalizacija sa Jah ide direktno u rijeku a lafo imamo klolektornu cijev koja je prosla do Stanice Pala!!!Fuj fuj fu jbt 21 vijek