Vlada pomaže manifestaciju „U susret zimi-u susret prijateljima“

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske (RS) Predrag Gluhaković rekao je juče na Palama da su definisani svi finansijski detalji i da će sve planirane aktivnosti u toku manifestacije „U susret zimi – u susret prijateljima“ koštati oko 60.000 KM. Gluhaković je, nakon sastanka Organizacionog odbora ove manifestacije, naglasio da će Vlada RS izdvojiti trećinu planiranih sredstava, a da će u finansiranju učestvovati i grad Istočno Sarajevo, Turistička organizacija grada, kao i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. On je napomenuo da će podršku, ukoliko bude potrebno, pružiti i opštine Pale, Sokolac i Trnovo, kao i Olimpijski centar Jahorina i Udruženje hotelijara. „Očekujemo vrhunsku manifestaciju koja će unaprijediti promociju Jahorine i imati značajan odjek, ne samo na ovim prostorima, već i šire“, naglasio je Gluhaković i izrazio nadu da će predstojeća sezona biti uspješnija od prethodne, imajući u vidu da se na Jahorini grade dva nova šestosjeda.

On je istakao da će Vlada RS iduće godine obezbijediti dodatnih 14 miliona KM za osnježavanje staza. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović naglasio je da su danas usaglašeni svi detalje u vezi sa organizacijom manifestacije „U susret zimi – u susret prijateljima“, kojom će polovinom decembra biti zvanično otvorena zimska turistička sezona.

Radovanović je rekao da će ova manifestacija biti organizovana besprijekorno i na najvišem nivou, te dodao da ona predstavlja evidentan napredak turističke ponude na Jahorini. Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Savo Kovač naglasio je da će ova manifestacija biti uspješno realizovana jer su je podržale sve relevantne institucije.

(sarajevo-rs.com – palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare