Vlada opredjeljena za čuvanje radnih mjesta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević tokom razgovora sa predstavnicima Sindikalne organizacije „Rasklopne opreme“ /RAOP/ Istočno Sarajevo naglasio je da je opredjeljenje Vlade Srpske i resornog ministarstva očuvanje radnih mjesta i proizvodnog procesa u ovom privrednom subjektu.


Kovačević je naglasio da će, s tim u vezi, biti nastavljene aktivnosti radi pronalaženja strateškog partnera koji će biti spreman da kupi pokretnu i nepokretnu imovinu kroz izvršne postupke koji se vode u okviru suda i Poreske uprave Srpske.

On je istakao da resorno ministarstvo čini maksimalne napore radi definisanja konačnog rješenja za obezbjeđenje nastavka proizvodnje u RAOP-u, o čemu će informisati Vladu Srpske prije održavanja prvog ročišta zakazanog za 22. jula, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Radnici RAOP-a održali su 2. jula u krugu fabrike mirni protest sa kojeg su ponovo apelovali na nadležne institucije da ubrzaju rješavanje problema ove firme, pri čemu su kao glavnog krivca označili Poresku upravu Republike Srpske. Proizvodnja u RAOP-u obustavljena je početkom ove godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare