Vlada izdvaja 100.000 KM za renoviranje porodilišta

0

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Zvorniku da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da sa 100.000 KM interveniše za renoviranje porodilišta zvorničke Bolnice.

“Vlada je odlučila da interveniše, znajući koliki je značaj svakog porodilišta u Republici Srpskoj, a imali smo na umu i da je ova bolnica četvrta po broju poroda u Srpskoj”, rekla je Cvijanovićeva nakon obilaska porodilišta.

Ona je dodala da ovo nije jedini primjer, jer se rade određene popravke i na ginekologiji u Banjaluci, a radovi će biti preduzimani i na još nekoliko mjesta u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je istakla da je htjela da vidi kako teku radovi, naglasivši da očekuje da u narednim sedmicama bude sasvim drugačiji ambijent u porodilištu.

“Važno je da mjesta gdje dobijamo nove građane Republike Srpske budu uredna, lijepo urađena i to će sigurno biti slučaj sa ovim porodilištem”, istakla je Cvijanovićeva, koja je zvorničko porodilište posjetila zajedno sa potpredsjednikom Vlade Nadom Tešanović i ministrom zdravlja i socijalne zaštite Draganom Bogdanićem.

Direktor Bolnice Milorad Drljević rekao je se u porodilištu vrši potpuno renoviranje, da će biti napravljena dva nova toaleta, zamijenjena spoljna stolarija, te nabavljena dva nova porođajna stola.

Radovi su počeli prije sedam dana, dok bi u naredna tri dana trebalo da budu završeni. Hitni porođaji se obavljaju u improvizovanoj sali, a ostali upućuju u Bijeljinu.

U zvorničkom porodilištu u prosjeku se godišnje obavi između 700 i 800 porođaja žena iz sedam opština regije Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments