Vlada će naći rješenje za FAMOS – Koran

0

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da će Vlada Srpske naći najkvalitetnije rješenje za preduzeće FAMOS – Koran Pale s ciljem očuvanja proizvodnje i zadržavanja radnih mjesta.
Kovačević je rekao da će danas razgovarati sa stečajnim upravnikom FAMOS-Koran Pale i sindikatom kako bi našli najbolje rješenje za ovo preduzeće.

„Mislim da smo na dobrom putu rješenja. Da li je to preduzeće `Nikola Tesla` ili neko drugo rješenje, vidjećemo“, rekao je Kovačević novinarima u Istočnom Sarajevu.

Govoreći o preduzeću „Energoinvest – Rasklopna oprema /RAOP/“ iz Istočnog Sarajeva, Kovačević je naveo da se vode kvalitetni razgovori sa inostranim strateškim partnerom i da će to veoma brzo biti završeno.

„Ukoliko bude nekih problema u pregovorima, Vlada Srpske do sljedeće licitacije ima vremena da se opredijeli da li će kupiti RAOP“, rekao je Kovačević.

Govoreći o banjalučkom preduzeću „Kosmos“, Kovačević je nave da ovo preduzeće funkcioniše kao ozbiljna i respektabilna kompanija, koja ima kvalitetne ugovore u inostranstvu.

„Problem je tekuće likvidnosti koju ćemo, nadam se, vrlo brzo riješiti kroz kreditni aranžman sa bankama“, rekao je Kovačević.

Kada taj problem bude riješen, kaže Kovačević, preduzeće „Kosmos“ je na putu ozdravljenja i prisustva na inostranim tržištima.

On je dodao da „Kosmos“ ima tržište, kadrove i kvalitetan menadžment koji je ovih dana preuzeo firmu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare