Vjeroučitelj: Djeca se dobro snalaze u nastavi na daljinu

0

Vjeroučitelj Vladimir Vasiljević rekao je Srni da se djeca dobro snalaze u nastavi na daljinu koja je organizovana u okviru mjera sprečavanja širenja virusa korona, iako za to nisu bila spremna.

„Djeca su u svemu ovome najveći sizifovci“, ističe ovaj vjeroučitelj u osnovnim školama „Mokro“ u opštini Pale i „Jovan Dučić“ u Kasindolu u Istočnoj Ilidži.

On je pohvalio đake i roditelje koji su na visini zadatka u ispunjavanju obaveze prema predmetu koji predaje.

Nastavu ne izvodi jer je primarno ono što se ispredaje na TV prenosu, kaže Vasiljević i naglašava da komunikaciju sa djecom ostvaruje putem mobilne aplikacije „Viber“ gdje se dogovori određeno vrijeme za zadaće, a onda oni slikaju i pošalju.

„Dok zaprimim zadaće i pregledam, iziskuje dosta vremena. Za jedan dan sam dobio 663 slike zadaća koje su učenici poslali putem `vibera`, ali djeca sa vjeronaukom duhovno uzrastaju kroz školovanje“, ističe Vasiljević.

On navodi da je u kontaktu sa svojim kolegama, da svi nose veliku odgovornost i nije nimalo lako raditi u ovim uslovima, mada nema „teško–lako“ već moraju da se uhvate u koštac sa trenutnom situacijom.

„Nadam se da ćemo svi uskoro izaći iz ove situacije kao pobjednici u svakom smislu“, poručuje Vasiljević.

Vasiljević je pohvalio kolege koje na Radio-televiziji Republike Srpske snimaju potrebne lekcije i zamolio za poštovanje prema njihovom radu i trudu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare