Višković ozvaničio početak izgradnje vrtića

3

Premijer Republike Srpske Radovan Višković ozvaničio je večeras na Palama početak izgradnje novog objekta vrtića „Bubamara“, uz poruku da Srpska na ovaj način pokazuje da vodi računa o najmlađima i o budućnosti.

„Posebna je čast prisustvovati ovakvim događajima jer Republika Srpska na ovaj način pokazuje da misli o najmlađima i o budućnosti. Posebno je zadovoljstvo da imate sredinu, gradove i mjesta u Srpskoj kojima su postojeći kapaciteti u vrtićima mali i da ih treba proširivati“, rekao je Višković novinarima.

On je istakao da je to znak da u toj sredini ima život i budućnosti, te da ljudi tu i ostaju i rađaju se.

Višković je rekao da će Vlada Republike Srpske podržati ovu investiciju kao i brojne do sada, podsjećajući da je u posljednjih desetak godina mnogo novca uloženo u opštinu Pale.

„Mnogo je uloženo, od Olimpijskog centra `Jahorina`, pa do sadržaja u samom gradu“, istakao je Višković.

On je rekao da su Pale, u odnosu na prije dvadest, trideset godina, sada potpuno drugačije.

Presjednik Vlade Srpske čestitao je svim građanima Pala sutrašnju krsnu slavu i Dan opštine – Veliku Gospojinu, te poželio da bude izgrađeno još ovakvih objekata.

„Sve dok gradimo vrtiće znači da život ide uzlaznom putanjom i da želimo da sačuvamo našu Republiku Srpsku“, poručio je Višković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugovuić zahvalio je Vladi Republike Srpske koja je iznašla mogućnost da sa 200.000 KM pomogne spoljašnje uređenje vrtića i pristupni put.

„Mi smo odvojili svoja sredstva da uradimo kompletan objekat po sistemu ključ u ruke, a opet se zahvaljujem Vladi koja je našla mogućnost da pomogne što će omogućiti da se vrtiću priđe bezbjedno“, rekao je Jugović.

On je izrazio nadu da će i dogodine biti potrebe za izgradnjom još vrtića.

Direktor Dječijeg centra „Bubamara“ Vanja Jugović rekla je da će izgradnja novog vrtića, površine 550 metara kvadratnih, najviše obradovati roditelje jer postojeći kapaciteti nisu mogli da zadovolje sve potrebe.

„Pod krovom novog vrtića moći će boraviti oko 130 djece uzrasta od šest mjeseci do šest godina. Do sada smo godišnje upisivali 184 djece, a sada će taj broj biti više od 300, što će nas uvrstiti u jedan od najvećih vrtića u Srpskoj“, rekla je Jugovićeva.

Prema projektu, novi objekat vrtića „Bubamara“ treba da bude završen u novembru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
3 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka čast direktorici, jeste sposobna i uspješna, al lako je na dobrim temeljima kuću graditi. Došla je na gotov teren, Ako se samo sjetimo, kakva rupa je ovaj vrtić bio prije prethodne direktorica i šta je ta žena sve uradila da danas izgleda ovako kako izgleda, treba joj bar hvala reći, ali ne, smjeniše je zbog „lošeg poslovanja“

Za razliku od ostalih clanova SDS-a i PDP-a koji su se vise bavili neimarstvom nego vlascu i upravljanjem Slavi B. kapu skidam i steta je sto je ta g-dja zaboravljena.

Ni ova ni prethodna direktorica nemaju puno veze sa ovom gradnjom.
Prosla opstinska vlast je planirala novac u budzetu za renoviranje vrtica a sadasnja opstinska vlast je planirala novac za novu zgradu i to je to.
A sto se gospodje Slave tice,mnogo gradjana Pala joj zamjera sto su se za vrijeme njenog mandata u vrtic mogla upisati samo djeca roditelja koja su imala jaku vezu kod doticne gospodje.
Ja svoje djete nikada nisam mogao tu upisati.Dolazio sam par puta da bukvalno molim i uvjek sam bio grubo odbijen i izlozen vrlo nekorektnom ponasanju od strane direktorice Slave.