Višković otvorio Svesrpski kup

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je večeras na Palama Četvrti svesrpski kup u rukometu i obećao da će učiniti sve da se ovaj sport vrati na velika vrata i da ova manifestacija postane tradicionalna.
Višković je rekao novinarima da Vlada pomaže i da će pomagati sportske aktivnosti, te da će nastojati da se ova manifestacija omasovi i da na narednom Svesrpskom kupu učestvuju i rukometašice.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske prije desetak dana, mimo planiranog budžeta, izdvojila oko 1.600.000 KM za 38 sportskih klubova i udruženja u Republici Srpskoj.

„Time smo pokazali našu namjeru da pomognemo sport u Srpskoj, jer smatramo da je, osim afirmacije porodice, jedan od vidova zdravog života mladih ljudi, njihovog razvoja i doprinosa razvoju Republike Srpske, njihovo uključenje u sportske asocijacije“, naglasio je Višković.

Prema njegovim riječima, mladi ljudi koji se bave sportom biće sklonjeni sa ulice, pošteđeni raznih poroka, koji nažalost, preplavljuju i ove prostore.

Podsjetivši da je usvojen Nacrt zakona o sportu, Višković je naglasio da Srpska namjerava da ovu oblast u narednom periodu, ne samo značajno pomogne, nego i institucionalno uredi, kako bi sport i sportski radnici imali perspektivu.

On dodaje da je Vlada Republike Srpske pomogla Svesrpki kup, a naredne godine će pomoći još više, uz želju da bude i više takmičara i ženskih rukometnih ekipa.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević istakao je da se rukomet vraća na velika vrata, a ova manifestacija je namjerno organizovana u Istočnom Sarajevu.

On se zahvalio predsjedniku Vlade što je došao da otvori ovu sportsku manifestaciju, jer to daje nadu za budućnost i vjeru da će djeca trenirati rukomet, kao i da će se publika vratiti u sportske dvorane.

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković se zahvalio domaćinima na organizaciji, istakavši da je velika stvar što se kup održava i ove godine, na kojem učestvuju četiri dobre ekipe, po dvije iz Republike Srpske i Srbije.

„Velika je stvar što smo ovde i to u godini kada Rukometni savez Srbije slavi 70 godina od osnivanja“, rekao je Đurković, koji se zahvalio predsjedniku Vlade, Rukometnom savezu Srpske i domaćinima na svemu što su učinili da ovaj turnir protekne u najboljem redu.

Predsjednik Rukometnog kluba „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva Staša Košarac zahvalio je na povjerenju koje je ukazano ovom klubu na organizaciji značajne sportske manifestacije.

Košarac naglašava da i ovo potvrđuje da se u Republici Srpskoj na kvalitetan način održavaju svi sportski događaji, te dodao da je Istočno Sarajevo grad sporta.

On je svim učesnicima poželio uspjeh, ali prije svega da afirmišu sve vrijednosti rukometa i da pobjedi bolji.

Košarac je zahvalio svim sponzorima, Rukometnom savezu, a prije svega Vladi Republike Srpske i kabinetu predsjednika Republike koji su značajno pomogli ovu manifestaciju.

Na Svesrpskom kupu učestvuju rukometni klubovi „Borac“ iz Banjaluke, „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva, „Vojvodina“ iz Novog Sada i „Metaloplastika“ iz Šapca.

Pokrovitelj Svesrpskog turnira je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare