Visina snježnog pokrivača 150 centimetara

0

Na Jahorini je do jutros palo 20 centimetara novog snijega, pa visina snježnog pokrivača trenutno iznosi 150 centimetara, a snijeg i dalje pada.


Portparol Olimpijskog centra /OC/ Jahorina Ivana Lizdek rekla je Srni da su u pogonu šestosjedi Poljice i Skočine – Prača, te ski liftovi Poljice i Olimpik.

Prema njenim riječima, vidljivost je oko 70 metara, temperatura vazduha iznosi minus sedam stepeni Celzijusovih, a brzina vjetra je 18 metara u sekundi.

„Za vikend očekujemo dobru posjećenost na Jahorini. Jahorinski hoteli pripremaju proslavu Dana žena već od 6. marta, pa zaključno sa 8. martom, kada će dame imati priliku da uživaju uz odličan muzički program u hotelima i bogatu gastro ponudu“, najavila je Lizdekova.

Ono dodaje da će goste u Hotelu „Bistrica“ zabavljati trio „Žaoke“, a cijena svečane večere je 25 KM.

Lizdekova tvrdi da će zimska sezona na Jahorini sigurno biti produžena zahvaljujući novim snježnim padavinama koje će omogućiti kvalitetno skijanje i u martu i to po nižim cijenama ski pasa do 30 odsto.

„Od 9. marta cjelodnevna cijena ski pasa će iznositi 22 KM ili 11,25 evra, a četiri časa skijanja 18 KM ili 9,20 evra“, precizirala je Lizdekova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare