Višegrađani prikupljaju pomoć za Iliće

0

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas organizovana humanitarna akcija „Marka za Iliće“, s ciljem prikupljanja novca za izgradnju kuće za četvoro djece iz Bratunca bez roditelja, od kojih najmlađi dječak ima pet godina. Akciju su u Višegradu organizovali predstavnici Radio-televizije Republike Srpske i volonteri SPKD „Prosvjeta“ iz Višegrada.

Novinar RTRS Danko Jevđević rekao je da je u Višegradu izuzetno dobar odziv građana, koji žele da pomognu porodicu, za koju se prikupljaju novčana sredstva.

„S obzirom na to da je akcija koncipirana tako da svaka opština poziva sljedeću da učestvuje u akciji, mi pozivamo Foču da se priključi“, rekao je Jevđević.

On je dodao da je akcija prevazišla očekivanja organizatora u Višegradu.

Nakon televizijske reportaže o Aci, Božani, Nedeljku i Branku koji se bore da opstanu u trošnom kućerku u selu Dubravice, akciju pomoći pokrenuli su Udruženje „Budimo ljudi“ iz Banjaluke i Radio-televizija Republike Srpske.

Nakon obilaska svih većih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj humanitarna akcija „Marka za Iliće“ biće završena u Banjaluci, gdje će trajati dva dana na pet lokacija, a završne večeri planirano je i održavanje humanitarnog koncerta.

Novac za pomoć Ilićima može se uplatiti i na račun humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ sa naznakom „za porodicu Ilić“ kod Unikredit banke: 3383502257446268 u KM BA393383504857448527, SWIFT:UNCRBA22 za plaćenje u dolarima i BA393383504857447654 SWIFT: UNCRBA 22 za plaćanje u evrima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare