Višegrad se predstavlja na sajmu turizma u Beogradu

0

VIŠEGRAD – Turistička organizacija opštine Višegrad predstaviće se na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji će biti održan od 18. do 21. februara.
Na Beogradskom sajmu, Turistička organizacija Višegrad predstaviće se sa brošurom o turističko-kulturnom nasljeđu, smještajnim kapacitetima, ugostiteljskoj ponudi, zatim brošurom koja se odnosi na vjerski turizam, kao i brošurom o banjskom turizmu.

Direktor Turističke organizacije opštine Višegrad Olivera Todorović rekla je da je predstavljanje Višegrada predviđeno 20. februara na štandu Republike Srpske, u okviru kojeg će u zabavnom dijelu programa nastupiti etno-grupa „Trag“.

Todorovićeva je istakla da je Višegrad putem Turističke organizacije Republike Srpske već bio prisutan na sajmovima u Berlinu, Minhenu, Briselu, a da su sadašnje pripreme usmjerene na beogradski Sajam turizma koji se ove godine održava pod sloganom „Gde još niste bili“. Na ovom Sajmu očekuje se više od 1.100 izlagača.

„Nadamo se da će Višegrad biti destinacija za turiste, koji će ove godine sigurno posjetiti naš grad. U sklopu sajamskih nastupa jedan poseban dan je rezervisan za Višegrad, a to je prezentacija gastronomske ponude“, kaže Todorovićeva.

Prema njenim riječima, turisti iz Višegrada sa sobom nose brojne lijepe uspomene o spomenicima, Andrićgradu, a jedna od njih se odnosi i na hranu.

„Ove godine predstavićemo pet višegradskih restorana. Oni će pokušati da specijalitetima privuku turiste da imaju još jedan razlog više da posjete Višegrad“, napominje Todorovićeva.

Todorovićeva je navela da savremeni turisti mogu i na svojim android telefonima vidjeti što nudi Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare