Više zainteresovanih nego stipendija

0

Na konkurs za dodjelu stipendija u opštini Pale prijavilo se 35 studenata i 21 učenik srednjih škola, a stipendije će u ovoj godini opština obezbijediti za 11 studenata i pet srednjoškolaca, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za kulturu i obrazovanje u opštini Pale Dubravka Borovčanin. Ona je napomenula da je konkurs zatvoren, ali da u opštini još neće donijeti odluku kome da dodijele stipendije, jer je tek završena dodjela republičkih stipendija koje su dobili i neki od kandidata za opštinske stipendije. „Imamo saznanja da su neki studenti dobili stipendije Republike Srpske i oni sada treba da se odreknu opštinske stipendije. Početkom marta ćemo imati konačnu prečišćenu listu“, istakla je Borovčanin. Prema njenim rječima, opština Pale će od 11 studentskih stipendija sedam dodijeliti studentima deficitarnih fakulteta, i to po jednu studentima Elektrotehničkog, Filozofskog, Stomatološkog, Farmaceutskog i Poljoprivrednog, te dvije studentima Pravnog fakulteta.

Borovčanin je napomenula da se na konkurs nije javio nijedan student Farmaceutskog fakulteta, pa će konkurs za njih biti ponovljen.

Dvije stipendije će biti dodijeljene studentima iz porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a dvije uspješnim sportistima.

Borovčanin je naglasila da će pet stipendija biti dodijeljeno redovnim učenicima srednjih škola, a prednost će imati učinici iz višečlanih porodica slabijeg imovnog stanja, učenici bez roditelja i djeca poginulih boraca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare