Više od milion KM za kapitalna ulaganja

0
Opština Višegrad
Opština Višegrad / Panoramio

VIŠEGRAD – Opština Višegrad je za kapitalna ulaganja za ovu godinu izdvojila više od milion KM, rekao je Srni načelnik ove opštine Mladen Đurević.

„Značajan projekat je rekonstrukcija puta Sase-Višegradska banja. Krajem septembra će biti završeni radovi, a njihova vrijednost je veća od 600.000 KM“, kaže Đurević.

On ističe da je ova dionica predstavljala ruglo za Višegradsku banju, koja duži niz godina popunjava sve kapacite gostima iz susjednih država.

„Saobraćajnica je bila uska, nezaštićena od potoka i nije bilo trotoara. Ovim radovima dobićemo modernu saobraćajnicu“, navodi Đurević.

On kaže da je u toku pokretanje tendera za rekonstrukciju glavne ulice, kako bi od početka naredne građevinske sezone započela rekonstrukcija ove, kao i drugih ulica u užem dijelu grada.

„Opština je pokrenula postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na parceli na kojoj je započet akva-park, kojim će biti izvršena njegova prenamjena u dječije igralište. Takođe, početkom narednog mjeseca bi trebala da počne rekonstrukcija svadbenog salona u Višegradu, za šta je predviđeno oko 100.000 KM“, rekao je Đurević.

Prema njegovim riječima, uređuje se obala rijeke Rzav i pristupnog puta do Andrićgrada.

„Izdati su lokacijski uslovi, kada se revidira projekat pokreće se tender za izvođenje ovih radova. To će biti jednosmjerna ulica, koja je potrebna Višegradu. Svjesni smo da je svake godine sve više turista, a ovim će se rasteretiti saobraćaj i biće bezbjednije za pješake i vozila“, naveo je Đurević.

On kaže da opština priprema dokumentaciju za javnu rasvjetu na gradskom području, na dionicama koje do sad nisu bile pokrivene, zatim osvjetljenje Markove kule, vidikovca, mostova.

Đurević ističe da je u planu izgradnja zaštitne ograde kod gradske deponije koja će onemogućiti nelegalno ulaženje i neovlašteno paljenje smeća.

On je rekao da je donesena odluka o pokretnju postupka proglašenja opšteg interesa za uređenje Osojničkog potoka.

„Urađena je dokumentacija i početkom iduće godine će se krenuti sa izvođenjem tih radova. Započet je i projekat vodovoda Klašnik-Prelova, u toku je izrada stručnog mišljenja sa druge lokacije. Uskoro će biti pokrenuta izrada projektne dokumentacije, a nakon toga i nastavak izvođenja radova“, dodao je Đurević.

On kaže da je opština izdvojila znatna sredstava za obnovu područnih škola, te za asfaltiranje ulica i tekuće održavanje i sanaciju puteva.

„Infrastruktura je veoma značajna za razvoj poljoprivrede, ali i turizma i predstavlja osnov za vraćanje ljudi na selo. Opština planira da dio sredstava izdvoji i za angažovanje putara koji će održavati sve lokalne puteve“, istakao je Đurević.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare