Međunarodni fudbalski „Piksi kup – Jahorina 2017“ okupio je ove godine na Jahorini više od dvije hiljade mališana iz oko 200 ekipa i škola fudbala iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Osnivač i idejni tvorac turnira Goran Ivković istakao je da je riječ o najmasovnijem turniru na ovim prostorima, koji se održava po 11. put.

„Ove godine učestvuju djeca od 2002. do 2010. godišta, koja se nadmeću u devet kategorija, od pjetlića do cicibana“, rekao je Ivković novinarima ističući da bi turnir bio i masovniji da na Jahorini ima više fudbalskih terena.

Na turniru od njegovog osnivanja učestvuje i Fudbalski klub /FK/ „Leotar“ iz Trebinja, a trener u ovom klubu Damjan Ratković za organizaciju ovog sportskog događaja ima samo riječi hvale.

„Na turniru učestvuje dosta dobrih ekipa, ima dosta utakmica, druženja“, rekao je Ratković posebno naglašavajući da ovakvi skupovi utiču na socijalizaciju djece.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ocijenio je da je „Piksi kup“ prilika da uživaju svi ljubitelji sporta.

„Promoteri turnira su neka od najjačih fudbalskih imena od kojih su mnogi ovdje načinili svoje prve korake“, rekao je Jugović i dodao da će tradicija turnira biti nastavljena i ubuduće.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je „Piksi kup“ važna sportska manifestacija i da zaslužuje podršku grada Istočno Sarajevo, opštine Pale te privrednih subjekata.

„Ovo je motor razvoja turističke ponude na Jahorini i doprinosi kompletnoj ponudi na našoj olimpijskoj planini“, zaključio je Vuković.

Prema riječima v.d. direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejana LJevnajića, Olimpijski centar trudiće se da pruži najbolje uslove za najmlađe sportiste kako bi oni i ubuduće dolazili na Jahorinu.

„Trudićemo se da radimo na promociji i omasovljavanju ljetnjih kampova, jer nam je cilj da planina živi 365 dana u godini“, naglasio je LJevnajić.

Fudbalski turnir „Piksi kup“ počeo je juče, a završava se sutra finalnim utakmicama po kategorijama.

Organizator je škola fudbala „Piksi“ sa Pala, a generalni pokrovitelji grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Olimpijski centar „Jahorina“.

Promoteri ovogodišnjeg turnira su bivši fudbaler „Crvene zvezde“ Vinko Marinović, proslavljeni fudbaler bivše Jugoslavije Mirsad Fazlagić i kapiten reprezentacije BiH do 17 godina Andrej Đokanović.

„Piksi kup“ jedna je od manifestacija koje se održavaju u okviru ovogodišnjih „Gospojinskih svečanosti“, kojima opština Pale obilježava krsnu slavu i Dan opštine – Uspenje Presvete Bogorodice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

?