Više od 800 planinara u „Pohodu na Pjenovac“

0

VLASENICA – U tradicionalnom „Pohodu na Pjenovac“ preko najljepših predjela Javor planine kod Vlasenice učestvovalo je više od 800 planinara iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Duga kolona planinara krenula je stazom dugom 15 kilometara jutros u 9.00 časova, a na krajnje odredište u selo Pjenovac u opštini Han Pijesak stigli su oko 15.00 časova.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Acer“ iz Vlasenice Dragan Ilić rekao je novinarima da je, pored 60 planinarskih družina, u pohodu bio i veliki broj rekreativaca, djece i veterana.

Podpredsjednik Planinarskog udruženja „Konak“ iz Zvornika Nataša Mitrović rekla je da članovi tog Udruženja već 10. godinu učestvuju u ovom pohodu preko prelijepe planine Javor, zbog čega im je ova akcija jedna od omiljenih.

 

Slavko Šmit iz Planinarskog društva „Celtis“ iz Sombora istakao je da je u Vlasenicu došlo osam članova tog društva, koji prvu put učestvuju i pohodu.

„Idemo i na više vrhove nego što su ovi, ali volimo da se družimo, uživamo u lijepim predjelima i zato smo tu. Sve je bilo super“, rekao je Šmit.

Ovaj pohod, koji se održava od 1972. godine, svake prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice.

On predstavlja i početak obilježavanja pola vijeka održavanja ove značajne turističko-sportsko-ekološke manifestacije, pa će, najavljuju iz „Acera“ na ljeto biti upriličena i posebna svečanost u čast tog značajnog jubileja.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments