Više od 600 učesnika pohoda u Pjenovac

0

VLASENICA- Više od 600 planinara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije učestvovalo je danas u tradicionalnom planinarskom pohodu u Pjenovac, koji svake godine, prve nedjelje u februaru, organizuju Planinarsko-ekološko društvo „Acer“ iz Vlasenice i Turistička organizacija te opštine.

Predsjednik „Acera“ Dragan Ilić rekao je Srni da u pohodu, osim aktivnih planinara, učestvuju i članovi planinarskih sekcija iz škola u Vlasenici i susjednim opštinama, te brojni pojedinci.

„Imamo goste iz tridesetak gradova među kojima su prvi put i planinari iz Varaždina. Atmosfera je odlična. Sinoć smo imali planinarsko veče gdje je bilo baš urnebesno i svi smo se odlično proveli“, rekao je Ilić.

Ova sportsko-turistička manifestacija održava se još od sedamdesetih godina 20. vijeka, a po masovnosti jedna je od najznačajnijih u regionu.

Planinarski karavan krenuo je jutros u 8.30 časova od pećine pored magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak planinarskom trasom do Pjenovca dugačkom 15 kilometara.

Potpredsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske LJubiša Armand rekao je Srni da je zadovoljan time što je pohod postao tradicionalan i što svake godine u njemu učestvuje sve više planinara.

„Ja sam među osnivačima planinarskog društva u Vlasenici. Bilo je to 2003. godine kada smo došli, kao prijatelji, da pomognemo da se i ovdje planinari bolje organizuju. Drago mi je što je društvo osnažilo i što je u stanju da organizuje i jednu ovakvu manifestaciju“, rekao je Armand.

Član Planinarskog društva „Gučevo“ iz Loznice Petar Ivanović kaže da se planinarstvom bavi već 65 godina. „Iz Loznice je danas došlo 15 planinara. Ovo je naša omiljena destinacija za planinarenje i učestvujemo svake godine“, naveo je Ivanović.

Učesnici pohoda, nakon dolaska u Pjenovac u popodnevnim časovima, autobusima će se vratiti u Vlasenicu gdje će za sve biti organizovani ručak i druženje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare