Više od 60 načelnika na konferenciji u Švedskoj Ambasadi

0

ROGATICA – Predstavnici opštine Rogatica juče su, u utorak 08.10.2013. godine, uzeli učešće u radu konferencije o budućnosti pružanju opštinskih usluga, održane u organizaciji Ambasade Švedske u Sarajevu. Cilj konferencije bio je da se produbi dijaloga između međunarodne zajednice i opština, ubrzaju reforme i stimuliše razvoj lokalnih zajednica.

Na konferenciji je izvršena analiza i ocjenjena uspješnost Programa upravne odgovornosti – GAP. Projekat je uključivao polovinu jedinica lokalne samouprave u BiH sa ciljem unapređenja efikasnosti i povećanja odgovornosti prema građanima u pružanju administrativnih usluga. Predstavljeni su i mnogi značajni programi koji su u toku, ali i oni čija će realizacija usljediti u budućnosti.

Na konferenciji su, kao na rijetko kojoj održanoj do sada, učestvovali načelnici više od 60 opština iz cijele BiH. Učešće u radu uzeli su predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske i Federacije, Ministarstva lokalne uprave i samouprave RS, Ministarstva pravosuđa F BiH, međunarodni partneri uključujući i predstavnike Agencije za razvoj i saradnju Švajcarske, predstavnici Ambasade Kraljevine Nizozemske, UNICEF-a, Delegacija Evropske unije kao i predstavnici Udruženja lokalnih vlasti i regiona iz Švedske.

(www.palelive.com / www.opstinarogatica.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare