Više od 500 planinara u pohodu na Pjehovac

0

VLASENICA – Više od 500 planinara iz Republike Srpske i regiona učestvovalo je danas u pohodu od Vlasenice prema Pjenovcu, u opštini Han Pijesak.

Tradicionalnu sportsko-turističku manifestaciju “Pohod na Pjenovac” svake godine prve nedjelje u februaru organizuje Planinarsko-ekološko društvo “Acer” iz Vlasenice.

Planinari su krenuli jutros oko 9.00 časova od pećine pored magistralnog puta Vlasenica – Han Pijeska stazom dugačkom 15 kilometara preko najljepših dijelova Javor planine do Pjenovca.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva “Acer” Dragan Ilić rekao je Srni da ove godine učestvuje 30 planinarskih društava iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije, zbog čega je jedna od najmasovnijih regionalnih planinarskih smotri.

“Snijeg koji je danas padao doprinio je da ugođaj bude još ljepši. Ovdje je mnogo gostiju, djece, omladine. Oni uživaju u prirodnim ljepotama kojih imamo u izobilju i to je pravi smisao ove manifestacije”, kaže Ilić.

Planinar Dragan Petričić iz beogradskog “Železničara” izjavio je Srni da je prvi put u Vlasenici i da je zadovoljan organizacijom pohoda i ambijentom u kojem je održan.

Ovo beogradsko društvo okuplja oko 2.000 članova i aktivno je u organizovanju planinarskih pohoda u Srbiji i inostranstvu.

“Ovdje nas je devetero iz `Železničara` i siguran sam da ćemo doći i iduće godine”, rekao je Petričić.

Za sve učesnike današnjeg pohoda Crkvena opština u Han Pijesku pripremila je ručak kod manastira u Pjenovcu.

Podršku i pomoć Planinarsko-ekološkog društva “Acer” u organizovanju “Pohoda na Pjenovac” pružili su opština Vlasenica i opštinska Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments