Više od 400 osnovaca na „Danu otvorenih vrata“

0

ZVORNIK – Manifestacija „Dan otvorenih vrata“ okupila je danas u zvorničkom Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ više od 400 učenika devetih razreda svih osnovnih škola sa područja Zvornika i Osmaka.
Direktor Srednjoškolskog centra Biljana Pisić rekla je novinarima da je manifestacija organizovana da bi se učenici završnih razreda bolje informisali o zanimanjima koja im se nude prilikom upisa u srednju školu.

Pisićeva je precizirala da će ove godine biti upisana četiri odjeljenja gimnazije opšteg smjera, dva razreda ekonomskih i jedno poslovno-pravnih tehničara, te po jedno odjeljenje medicinskih i fizioterapeutskih tehničara, dok će u okviru trogodišnjih zanimanja biti upisan jedan razred kuvara.

Ona je ukazala na veliki interes učenika za nastavak školovanja u Srednjoškolskom centru u Zvorniku, te dodala da se nada da će u upisnom roku biti popunjeno deset školskih odjeljenja, odnosno upisano 280 učenika.

Pisićeva je napomenula da je odgovarajući izbor srednje škole veoma važan put ka pravilnom izboru fakulteta.

U okviru ove manifestacije, učenici su obišli kabinete, upoznali se sa budućim profesorima, te prisustvovali zajedničkoj prezentaciji i eksperimentima koje su izveli profesori fizike i hemije, kao i pripremama praktične nastave iz zdravstvene struke.

Gradska uprava Zvornik obezbijedila je prevoz za sve učenike iz zvorničkih i škole sa Osmaka do Srednjoškolskog centra i nazad.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare