Više od 30 vrsta domaćeg piva na Drugom mini-festivalu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U bivšem Domu kulture Lukavica u Istočnom Sarajevu danas su se na Drugom mini-festivalu domaćeg piva okupili ljubitelji i proizvođači ovog pića iz Istočnog Novog Sarajeva, Sarajeva, Kiseljaka, Foče, Pala i Beograda.
Posjetioci festivala imali su priliku da probaju više od 30 vrsta domaćeg piva.

Među izlagačima su bili proizvođači domaćeg piva „Sestra“, „Bru pab“ i „Kraft delega“ iz Sarajeva, „Prva fočanska pivara“, „Birokrata“ Pale, „MiG“ iz Kiseljaka, „Kaš“ iz Beograda, te „Kurtenđur“ i Pivarska zadruga „Šerpasi“ iz Istočnog Sarajeva.

„S obzirom da učestvuju i ljubitelji piva iz Beograda, drugi festival možemo u neku ruku nazvati i regionalni. Izrazito smo zadovoljni odzivom zaineresovanih s obrziom da je cilj festivala promocija kulture domaćeg pivarstva, te upoznavanje javnosti o različitim vrstama domaćeg piva i o tehnologiji njegove proizvodnje“, izjavio je Srni jedan od organizatora festivala Vuk Vučetić.

Organizaciju festivala domaćeg piva pomogla je opština Istočno Novo Sarajevo, a na festivalu je nastupio „Stil krejzi bend“ koji je zabavio okupljene entuzijaste, ljubitelje i proizvođače domaćeg piva.

Aleksandar Vukosav i Lejla Šeper, proizvođači piva „Sestre“ iz Sarajeva, izrazili su zadovoljstvo mogućnošću da širem krugu predstave svoj proizvod.

„Ono što proizvedemo najvećim dijelom podijelimo rodbini i prijateljima. Pivar, odnosno proivođači domaćeg piva u BiH su izrazito solidarni i pružiće podršku svakome ko ima želju i mogućnost da se okuša u ovom poslu. Kvalitet sirovina presudan je u izradi piva“, rekao je Vukosav.

Prvi mini-festival domaćeg piva održan je u septembru u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare