Više od 180 mališana na Mini košarkaškoj gradskoj ligi

0
Više od 180 mališana na mini košarkaškoj gradskoj ligi

U Istočnom Sarajevu juče je počelo takmičenje u okviru Prve košarkaške mini lige grada, u kojoj se takmiči sedam ekipa sa više od 180 djece školskog uzrasta iz svih opština u sastavu grada, te iz Rogatice i Sarajeva.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, koji je ozvaničio početak takmičenja, rekao je da će ova sportska manifestacija trajati godinu dana, te da će doprinijeti boljem razvoju košarke na području grada.

Više od 180 mališana na mini košarkaškoj gradskoj ligi

Vuković je istakao da će djeca igrati utakmice u dvoranama na Sokocu, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, a neke i u Rogatici, a da će završni finalni turnir biti odigran u septembru 2018. godine u okviru proslave krsne slave grada – Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

On je naveo da je košarka u Istočnom Sarajevu u prethodnih dvadesetak godina imala uspone i padove, te je zahvalio Udruženju „Refleks“ iz Banjaluke, koje je tehnički organizator mini lige, što su imali ovu ideju.

Predstavnik „Refleksa“ Željko Krunić Krunić kaže da je osnovna ideja lige da se djeca takmiče i igraju, te da će danas biti odigrane tri utakmice.

Više od 180 mališana na mini košarkaškoj gradskoj ligi

„Prije tri godine pokrenuli smo sličnu ligu u Banjaluci gdje se pokazala kao pun pogodak i organizacija i samo odigravanje lige. Mislimo da će i liga u Istočnom Sarajevu biti pun pogodak“, naveo je Krunić.

On je naglasio da će pokušati da organizuju sličnu ligu i u dijelu Semberije da bi obuhvatili cijelu Republiku Srpsku i uključili dvadesetak klubova.

Trener Omladinskog košarkaškog kluba „Slavija 1996“ Stefan Stanić istakao je da su ovakve manifestacije značajne za razvoj djece.

Generalni pokrovitelj Prve mini košarkaške lige je grad Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna / Foto: gradistocnosarajevo.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare