Virusom korona zaraženo još 91 lice u Srpskoj, dvoje umrlo

0

Virus korona potvrđen je još kod 91 lica u Republici Srpskoj od 436 testiranih uzoraka, a prijavljena su i dva smrtna slučaja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Najviše zaraženih je u Banjaluci – 24, a potom Doboju 12, Trebinju 10, Gacku sedam, u Bijeljini i Bileći po pet, Kozarskoj Dubici četiri, Tesliću i Šamcu po tri, Prijedoru, Modriči i Ribniku po dva, te po jedno u Berkovićima, Vlasenici, Vukosavlju, Derventi, Kneževu, Donjem Žabaru, Laktašima, Loparama, LJubinju, Srpcu, Šipovu i Petrovu.

U saopštenju se dodaje da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske infekcija dokazana kod lica sa prebivalištem u Federaciji BiH, a u Univerzitetskoj bolnici Foča kod osobe sa državljanstvom Srbije.

„Od početka epidemije u periodu od 4. marta do 4. avgusta u Republici Srpskoj je na virus korona testirano ukupno 52.759 osoba. Infekcija je potvrđena kod 5.227 osoba, od kojih je 2.830, odnosno 54,14 odsto oporavljeno. U navedenom periodu Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno 185 smrtnih slučajeva od ovog virusa“, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 270 – u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 73, a u opštim bolnicama 197.

„Od početka uspostavljanja zdravstvenog nadzora, ukupno je pod zdravstvenim nadzorom bilo je 48.067 osoba, a trenutno je pod zdravstvenim nadzorom je 3.900 osoba“, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare