Više nema organizovanih grupa koje trguju drogom

0

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo više ne postoji nijedna organizovana grupa koja se bavi rasturanjem, odnosno preprodajom narkotika. Ovo je u petak izjavio načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, poslije akcije „Faraon“ Zoran Mandić. On je dodao da je pomenuta, posljednja u nizu takvih akcija u kojima je nađena značajna količina narkotika i uhapšeno više lica koja su se bavila ovom vrstom kriminala.

Tokom akcije „Faraon“ uhapšeno je 11 osoba, a Okružni sud Istočno Sarajevo odredio je pritvor za šest.

Prema saopštenju ovog suda, u pritvoru su Bojan Dragaš (29), Dalibor Vasković (29), Željko Jovović (25) iz Istočnog Novog Sarajeva, te Milan Jovović (24), Goran Kulina (28) i Goran Krstić iz Istočne Iliye.

Prema još nepotvrđenim informacijama, koje saznaje „Glas Srpske“, iza rešetaka se nalazi i Boris Divčić.

Mandić je istakao da je policija Istočnog Sarajeva za nepunu godinu razbila pet organizovanih kriminalnih grupa, od kojih su četiri djelovale na području opština Istočnog Sarajeva.

– U tim akcijama uhapsili smo 35 lica, a mimo toga uhapsili smo i određen broj kriminalaca, koji nisu bili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa, ali su se bavili rasturanjem narkotika – kazao je Mandić.

On je podsjetio da je na području CJB Istočno Sarajevo razbijeno i nekoliko kriminalnih grupa koje su se bavile krađom vozila i iznuđivanjem novca od vlasnika.

Ocijenio je da su sve aktivnosti usmjerene protiv organizovanog kriminala „značajne i sa aspekta rasvjetljavanja ubistava na ovom području“.

Inspektor

Mandić je potvrdio da je u Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu privođen i policijski inspektor, ali „ne zato što je rasturao narkotike, već iz razloga što je postojao niži osnov sumnje da je došlo do zloupotrebe ovlašćenja“.

– Inspektor je saslušan i pušten i na tužiocu je da vidi da li ima elemenata za eventualnu istragu u vezi s tim pitanjem – rekao je Mandić.

Ždralia veze

Odgovarajući na pitanje da li je istina da su uhapšeni u akciji „Faraon“ u vezi sa kriminalnom grupom Đorđa Ždrale, Mandić je rekao da „policija u ovom trenutku ne osjeća organizovanu aktivnost Ždraline grupacije“.

– Činjenica je da su neki od uhapšenih u akciji „Faraon“ ranije bili u dobrim odnosima sa Ždralom i pripadali kriminalnoj strukturi koju je predvodio – kazao je Mandić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare