Veš mašina za osmočlanu porodicu

0

MILIĆI – Porodici Đekić u milićkom naselju Nova Kasaba danas je uručena veš mašina, ležaj, tri metra ogrevnog drveta i nešto hrane i školskog pribora za djecu, koje je obezbijedio fond solidarnosti za žene u BiH iz poplavljenih područja.

Poklon je uručila predsjednica Udruženja „Forum žena“ iz Milića Milanka Pantić koja je rekla Srni da „Forum žena“ time realizuje projekat vrijedan 7.000 KM, kojim će, osim porodice Đekić, u opštini Milići biti obuhvaćene tri porodice u naselju Maćesi i dvije porodice u naselju Derventa.

„Pomoć se sastoji u hrani, garderobi, školskom priboru, namještaju, bijeloj tehnici i ogrevnom drvetu. Prethodno su sve ove porodice izrazile šta im je najneophodnije u ovom trenutku. Više porodica se izjasnilo da im je najpotrebnija hrana“, rekla je Pantićeva.

Amela Đekić iz Nove Kasabe je samohrana majka sa sedmoro maloljetne djece. Uz veš mašinu, dobiće i jedan ležaj, tri metra ogrevnog drveta, te nešto hrane i školskog pribora za djecu.

Ona je izrazila zahvalnost na pomoći koju joj pruža Udruženje „Forum žena“.

„Muž mi je umro prije četiri mjeseca. Živimo od 140 KM dječijeg dodatka, a uskoro bi trebalo da dobijem i penziju za pokojnog supruga. Do sada sam prala na ruke, pa će ova pomoć mnogo da mi znači“, rekla Đekićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare