Vepar izazvao saobraćajnu nezgodu u centru grada

0

VLASENICA – Vepar težak više od 100 kilograma izazvao je danas lakšu saobraćajnu nezgodu u centru Vlasenice, napravivši prethodno pometnju među građanima pred marketom „Zvorničanka“.

Očevici kažu da se vepar iznenada pojavio pred marketom u centru Vlasenice, te da je bilo očigledno da je životinja ranije ranjena i progonjena.

Vepar, koji je bio izbezumljen i uplašen, upao je u obližnji podrum pića i porušio sve što mu se našlo na putu, nakon čega je izjurio iz prodavnice i udario u „opel“ koji se kretao Romanijskom ulicom.

Dezorjentisani vepar potom se vratio u podrum pića, gdje su ga sačekali i ustrijelili lovci lokalnog Udruženja „Igrišta“, koji su u međuvremenu alarmirani.

Lovac Radisav Mitrović rekao je Srni da ranjena životinja može da bude veoma opasna.

„Vraćali smo se iz lova kada su nam javili da se vepar pojavio u gradu. Sačekali smo ga dok se nije umorio, jer je bio izbezumljen i bijesan“, kaže Mitrović.

Lovac Radivoje Kurtuma kaže da je u svojoj dugogodišnjoj lovačkoj karijeri samo jednom vidio vepra u centru grada.

„U Kladnju je 1988. godine na sličan način vepar ušao u hotel. Takođe je bio ranjen, gonili su ga psi i kada je u takvoj situciji on nema puno vremena da razmišlja, već bježi gdje mu je lakše“, rekao je Kurtuma.

Komandir Policijske stanice u Vlasenici Dragan Jovičić rekao je da su uviđaj na licu mjesta obavili pripadnici vlaseničke policije i Stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare