Veliko interesovanje za „Jahorina ultra trejl“

0

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić izjavio je danas da vlada veliko interesovanje za Međunarodnu trku „Jahorina ultra trejl“, koja će biti održana 25. i 26. jula prvi put u organizaciji ovog centra.

LJevnaić je na konferenciji za novinare rekao da Olimpijski centar ove godine organizuje šesto trejl takmičenje, te da su pripremili četiri trke različitih dužina – ultra, maksi, midi i mini trejl.

„Mini-trejl obuhvata dužinu od 14 kilometara, midi od 23 kilometra i prava je poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov, dok je maksi-trejl dužine 49 kilometara. Ultra trejl je, sa dužinom od 88 kilometara, za iskusne trkače i nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke. Svi finišeri dobijaju ITRA poene“, naveo je LJevnaić.

On je dodao da za ovu godinu imaju partnerstvo sa trkama koje su članice svjetskog trejl tura, a to su „Kapadokija“ i „100 milja Istre“.

Prema njegovim riječima, svi učesnici biće u prilici da prisustvuju predavanju jednog od najpoznatijih svjetskih trejl trkača Jovice Spajića.

LJevnaić je pozvao zainteresovane da dođu u što većem broju, ističući da svaka trka prolazi kroz najljepše predjele Jahorine i da je to prednost „Jahorina ultra trejla“ koju žele da istaknu i stave u prvi plan kako bi svako došao i upoznao ljepote ove olimpijske planine.

Putem linka se obratio i svjetski trkač Jovica Spajić, koji kaže da je velika čast i privilegija biti na neki način ambasador „Jahorina ultra trejla“ i što će u dobroj interakciji podijeliti svoja iskustva krajem jula sa ostalim učesnicima.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek podsjetio je da su prije tri godine počeli projekat kojim je planirano da ova olimpijska planina ne bude samo centar dobrog skijanja i poznata po dobrim stazama, već centar dobre zabave, kulturnih i sportskih događanja.

„Iz tog razloga smo i postali vlasnici `Jahorina ultra trejla` i organizujemo trku. To nije samo trka, nego i prilika da se prvi put pokažemo u drugom segmentu koji nije vezan za skijanje“, istakao je Elek.

Prijave za šesto izdanje trke moguće su posredstvom linka /stotinka.hr/hrv/utrka/3638/prijava_na_utrku/, a sve učesnike očekuje startni paket u kojem, osim kvalitetne tehničke majice, dobijaju vrijedan poklon organizatora i vaučere za hranu i piće, te vožnju ljetnim atrakcijama na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare