Veliko interesovanje djece i omladine za audiciju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na audiciju za najveće dječije muzičko takmičenje “Ritam Evrope”, koja je održana danas u Istočnom Sarajevu, prijavio se veliki broj djece i omladine od 12 do 20 godina, talentovanih za ples i pjevanje.

Gradovi i opštine Republike Srpske predstavljaće na ovoj manifestaciji neku od zemalja Evrope, a takmičari će pjevati na različitim evropskim jezicima.

Grad Istočno Sarajevo izrazio je želju da na ovom takmičenju predstavlja Srbiju, te će kandidat koji bude predstavljao Istočno Sarajevo izvoditi numeru na srpskom jeziku.

Direktor Programa “Ritam Evrope” Igor Karadarević rekao je novinarima da će finalno takmičenje biti održano krajem maja ili početkom juna u dvorani “Peki” na Palama, uz direktan televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske /RTRS/.

Karadarević je naveo da se djeca ponašaju kao pravi profesionalci onog trenutka kada uđu u salu.

“Na takmičenju će učestvovati djeca i omladina iz 14 gradova i opština Republike Srpske. Pokušali smo i male i velike lokalne zajednice da uključimo jer smatramo da sva djeca Srpske zaslužuju ovakvu vrstu takmičenja i iskustva”, naglasio je Karadarević i dodao da će djecu birati isključivo na osnovu njihovog kvaliteta.

On je rekao da je “Ritam Evrope” pobjedniku obezbijedio putovanje u neku zemlju u Evropi.

Prema njegovim riječima, takmičare će u narednih nekoliko mjeseci obučavati tim stručnjaka iz Beograda sa višegodišnjim iskustvom u pripremi i realizaciji velikih šou programa.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Jugović istakao je da mu je čast što će Istočno Sarajevo biti grad domaćin finalnog takmičenja, koje će prvi put biti održano u Republici Srpskoj.

Jugović je rekao da je grad pokazao sposobnost da organizuje veće događaje, te da će nastaviti da pruža podršku ovakvim manifestacijama.

“Ova manifestacija pruža priliku za promociju grada Istočno Sarajevo, kao i promociju djece i omladine da bi se njihov talenat vidio šire od Republike Srpske”, naglasio je Jugović.

Milan Milinković /18/ sa Pala rekao je da je već devet godina uzastopno prvak BiH u plesu, te da ima puno iskustva u takmičenjima, kao i da se nada pobjedi.

Dvaaestogodišnja Sara Veljančić iz Mokrog rekla je da se prijavila jer je željela da pokaže talenat u pjevanju.

Međunarodno muzičko takmičenje “Ritam Evrope” održava se već 11 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

(www.palelive.com/Srna)