Veliki interes za razvoj kozarstva

0

MILIĆI – Više od 100 poljoprivrednih proizvođača u opštini Milići zainteresovano je za uzgoj koza i proizvodnju kozijeg mlijeka ukoliko bi za takav program imali odgovarajuću kreditnu i stručnu podršku, kao i siguran plasman, izjavio je danas Srni viši stručni saradnik za razvoj poljoprivrede u ovoj opštini Dejan Golić.

Golić je naveo da je inicijativa za razvoj kozarstva potekla iz resornog opštinskog odjeljenja, te da je tim povodom organizovan sastanak sa zainteresovanim poljoprivrednicima.

„Ovo je bio inicijalni sastanak na kojem su predstavljene mogućnosti razvoja kozarstva i na kojem su učesnici imali priliku da potvrde upitnike i time izraze svoj interes da se bave ovom proizvodnjom. Ko bude zainteresovan imaće podršku opštine kroz premije za mlijeko. Šanse su velike i ukoliko kozarstvo ovdje zaživi to može da bude unosan posao“, rekao je Golić.

On je istakao da je potražnja za kozijim mlijekom izražena i na domaćem i stranom tržištu, da je odručje opštine Milići pogodno za razvoj kozarstva, ali da uspjeh projekta prvenstveno zavisi od volje i angažovanja proizvođača.

Prema okvirnoj računici, 25 grla je minimalan broj koji poljoprovrednik treba da ima da bi dobio kreditnu podršku.

Sastanku sa potencijalnim proizvođačima kozijeg mlijeka prisustvovali su i predstavnici Veterinarskog fakulteta iz Beograda, te domaćih firmi i banaka, koji su izrazili spremnost da participiraju u razvoju ove proizvodnje na području milićke opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare