Velika donacija od Rotari kluba iz Austrije

0
Velika donacija od Rotari kluba iz Austrije

SOKOLAC – Predstavnici Rotari kluba iz austrijskog grada Klosterneuburga dostavili su Specijalnoj bolnici za psihijatriju na Sokocu donaciju velike vrijednosti u medicinskoj opremi, aparatima i instrumentima.

Direktor ove javne zdravstvene ustanove Biljana Renovica Cvijetić rekla je Srni da su u okviru ove donacije, koja je juče dostavljena, bolnici predati EKG-aparat, 14 bolničkih kreveta, pet ormara, 100 posteljina, te namještaj za opremanje dnevnog boravka pacijenata.

Ona je dodala da su donirani i printeri, stolovi, stolice, znatna količina medicinskih pomagala, instrumenata i drugih aparata neophodnih za funkcionisanje svake zdravstvene ustanove.

Cvijetićeva je navela da to udruženje u više navrata pomagalo i pomaže ovu bolnicu, te da posebno zahvaljuje predstavniku Rotari kluba iz Srebrenice Nedjeljku Simiću.

“Ova ustanova je u fazi opremanja rekonstruisanog objekta bivšeg sudskog odjeljenja i pomoć je dobro došla, kako za stvaranje boljih i humanijih uslova za pacijente, tako i za rad osoblja”, istakla je Cvijetićeva.

Ona je naglasila da će do kraja jula u rekonstruisani objekat bivšeg sudskog odjeljenja biti premješteni pacijenti muškog akutnog i muškog rehabilitacionog odjeljenja ove bolnice, jer su uslovi u kojima sada borave veoma loši.

Prema njenim riječima, nakon toga uslijediće rekonstrukcija objekta u kojem su do tada bila pomenuta dva odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments