Većina putnih pravaca prohodna, ponegdje ima snijega na kolovozu

0
Ilustracija

BANJALUKA – Većina puteva jutros je prohodna, vozi se po mokrim i klizavim kolovozima, a zbog sniježnih padavina vozačima se skreće pažnja na mjestimično ugažen ili raskvašeni snijeg i na učestale odrone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj reguliše privremena signalizacija i na tim dionicama aktuelne su izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, kao i na putu Bistrica-Podgrab odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Radovi se izvode na magistralnim putevima Lamovita-Ivanjska, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Banjaluka-Stari Majdan, Rudanka-Doboj, Kozarska Dubica-Draksenić-Jasenovac, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik, u tunelu Ugar na dionici Crna Rijeka-granica Srpske i FBiH, a otežan je saobraćaj zbog odrona na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han, Tedin Han-Teslić, Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo u rejonu Gornje Čađavice, Šipovo-Novo Selo na granici sa FBiH i Jezero-Šipovo. Jednom trakom zbog klizišta prolazi se regionalnim putem Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog deminiranja dolazi do privremene obustave saobraćaja na regionalnom putu Doboj /Poljice/-Doboj /Orline/, u mjestu Trbuk, grad Doboj.

Dionicama kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta voziti opreznije i poštovati uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova saobraćaj obustavlja. Isti režim u odvijanju saobraćaja je i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf u tunelu Skela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a napominju da je zbog predstojećih praznika zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske, osim za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje najavljenih vatrometa.

Zabrana se odnosi na period od 31. decembra od 12.00 časova do 2. januara u ponoć, te od 6. januara u 12.00 časova do 7. januara u ponoć.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare