Većina građana podržala da 9. januar ostane Dan Republike

0

Na referendum o Danu Republike Srpske na području opštine Pale izašlo je 12.016 glasača ili 60,44 odsto, a od tog broja 11 je bilo protiv da se 9. januar slavi kao Dan Republike, rekao je Srni predsjednik opštinske Komisije za sprovođenje referenduma Goran Kosorić.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u Istočnoj Ilidži Jelica Močević rekla je da je na području ove opštine na referendum ukupno izašlo 9.537 građana, od kojih je 9.241 glasalo za, protiv je glasalo 13, a bilo je i 59 nevažećih listića.

U referendumskoj komisiji u Istočnom Novom Sarajevu potvrđeno je da je na referendum izašlo 7.012 građana ili 70,21 odsto. Protiv obilježavanja 9. januara kao Dana Republike glasalo je 20 građana, dok su svi ostali bili za.

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma u Istočnom Starom Gradu Svjetlana Ostojić rekla je da je u ovoj lokalnoj zajednici na referendumu glasalo 852, od ukupno 1.103 građana sa pravom glasa. Obilježavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske podržalo je 850 građana, dok su dva bila protiv.

Predsjednik referendumske komisije u Trnovu Jelena Šipovac rekla je da je na području ove opštine glasalo 902 od 1.262 upisana birača.

„Na području opštine Trnovo za obilježavanje 9. januara kao Dana Republike Srpske glasalo je 896, dvoje protiv, a bila su i četiri nevažeća listića“, dodala je Šipovčeva.

Nikola Čorlija, predsjednik Komisije za provođenje referenduma u Kalinoviku, rekao je da je u ovoj lokalnoj zajednici na referendum izašlo 1.325, odnosno oko 82,09 odsto od ukupnog broja upisanih birača.

„U Kalinoviku smo imali 23 nevažeća listića, a svi ostali su bili za to da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske, što znači više od 99 odsto“, rekao je Čorlija.

U Republici Srpskoj juče je održan referendum na kojem je 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imalo priliku da odgovori na pitanje „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?“.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Save

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare