Večeras zatvaranje Revije ruskog filma

0

Šesta revija ruskog filma, koja se od 18. marta održava na Palama, večeras će biti zatvorena projekcijom filma “Ironija sudbine”, koji je okarakterisan kao “film za sva vremena”.


Organizator revije Željko Stojanović rekao je Srni da su gledaocima predstavljeni filmovi iz novije ruske filmske produkcije, ali i oni filmovi koji su obilježili svjetsku kinematografiju.

“Film koji večeras zatvara reviju je upravo jedan takav film za sva vremena”, rekao je Stojanović, dodavši da je ovom filmu kritika dala najviše ocjene.

On je istakao da je amfiteatar Filozofskog fakulteta na Palama, gdje su prikazivani filmovi, proteklih dana bio mali da primi sve ljubitelje filmske umjetnosti, o čemu će se morati razmišljati u budućnosti.

“Revija ruskog filma još jednom je doživjela svoju satisfakciju i ide dalje svojim putem”, istakao je Stojanović.

Šestu reviju ruskog filma 18. marta otvorio je zamjenik ruskog ambasadora u BiH Aleksej Kerestedžijans. Revija je otvorena projekcijom filma “Romanovi, carska porodica”, nakon čega su uslijedile projekcije filmova “Italijan”, “Žmuri, ruski rulet”, te “Mi iz budućnosti dva”.

Organizaciju revije podržala je Ambasade Ruske Federacije u BiH, a domaćin ove kulturne manifestacije je Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments