Večeras počinje Međunarodni festival gitare “Gitar junajted fest”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Međunarodni festival gitare “Gitar junajted fest”, koji će večeras biti otvoren u Istočnom Sarajevu, okupiće više od 100 takmičara iz Rumunije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i BiH.

Ovogodišnji, treći festival, održava se pod sloganom “NJežna gitara”, a sastojaće se od koncertnog programa, takmičenja, majstorskih radionica, izložbi i predavanja.

Sekretar festivala Aleksandra Ivanović pojasnila je da će učestvovati gitaristi svih uzrasta, od niže škole do akademije, ali i oni koji su završili fakultet jer, kako je navela, takmičenje u šestoj kategoriji nema starosnu granicu.

Ivanovićeva je istakla da će ovogodišnje takmičenje biti još atraktivnije jer su obezbijeđene vrijedne novčane i materijalne nagrade.

“Glavnu nagradu obezbijedio je poznati grčki graditelj gitara Janis Sejdule, koji će pobjedniku šeste kategorije pokloniti gitaru vrijednu 10.000 KM”, dodala je Ivanovićeva.

Treći “Gitar junajted fest” svečano će biti otvoren u 20.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, nakon čega je predviđen nastup španskog gitariste Huana Manuela Ruiza Parda /Juan Manuel Ruiz Pardo/, sa veoma zanimljivim sopstvenim kompozicijama, ali i programom poznatih pop i rok hitova.

Za sutra od 20.00 časova planiran je nastup mladog virtuoza iz Beograda Viktora Ilića.

Nastup gitariste Boška Jovića koji će predstaviti svoj novi album “Voajaž” biće održan u subotu, 27. oktobra.

Zvanično zatvaranje festivala predviđeno je za nedjelju, 28. oktobar, u 17.00 časova, kada će biti organizovan gala koncert na kome će nastupiti pobjednici šest kategorija koje je izabrao stručni žiri.

Nakon koncerta publika će svojim glasovima izabrati pojednica koji će dobiti nagradu “glas publike Gitar junajted 2018”, a predviđeno je i da festivalski žiri dodijeli nagradu “mlada nada Istočnog Sarajeva”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments