Večeras izložba slika sa „Art simpozijuma Jahorina“

0

SARAJEVO – Izložba umjetničkih radova nastalih na Međunarodnoj likovnoj koloniji „Art simpozijum Jahorina“ biće večeras otvorena u Galeriji „Novi hram“ u Sarajevu, u okviru festivala „Sarajevska zima“.

Osnivač i umjetnički rukovodilac „Art simpozijuma Jahorina“ Lazo Savić rekao je Srni da će biti otvorena izložba likovnih radova nastalih na prethodnom 18. sazivu, rađenih u tehnikama ulje na platnu, digitalna grafika i grafika.

On je istakao da je riječ o likovnim djelima umjetnika koji su učestvovali prošle godine na „Art simpozijumu Jahorina“ iz Sjeverne Makedonije, Bugarske, BiH, Republike Srpske.

Savić je dodao da neće biti prikazane skulpture zbog velikog formata, jer nisu mogle da budu prenesene zbog težine.

On je pozvao ljubitelje likovne umjetnosti da dođu na otvaranje izložbe u okviru „Sarajevske zime“ koja se ove godine 39. put organizuje u Sarajevu, a sa kojima sarađuje dugi niz godina.

Savić je naveo da je saradnja počela 2003. godine kada je direktor Festivala Ibrahim Spahić došao na Jahorinu i prepoznao radove umjetnika koji vrijede.

Izložba umjetničkih radova biće otvorena u 18.00 časova.

Međunarodna likovna kolonija „Art simpozijum Jahorina“ osnovana je 1. maja 2003. godine pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra „Jahorina“ i uz podršku tadašnjeg gradonačelnika Istočnog Sarajeva Predraga Lasice.

Manifestacija se održava s ciljem afirmacija likovne umjetnosti i umjetnosti uopšte, razvoja ekološke svijesti, kao i podsticaja turizma, kako u Republici Srpskoj, BiH, regionu, tako i svijetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare