Vatrogasci u martu imali 111 intervencija

0
Ilustracija

Vatrogasci su na području grada Istočno Sarajevo od početka marta do danas u sva tri odjeljenja imali 111 intervencija na sprečavanju širenja požara na otvorenom, rekao je Srni komandir odjeljenja Vatrogasne jedinice na Palama Goran Vožić.

„Na Sokocu su bila 42, Palama 39, u Istočnom Sarajevu 30 požara“, naveo je Božić.

Premanjegovim riječima, 96 intervencija su bili požari na otvorenom prostoru, a ostale su druge vrste.

Božić je rekao da su imali jedan poziv o kontrolisanom paljenju, dok su ostali požari rezultat nehata, nepažnje i bahatosti građana.

„Apelujemo da se građani prilikom uređenja imanja uzdrže od paljenja vatre radi spaljivanja korova i drugog gorivog materijala“, poručio je Božić.

Prema njegovim riječima, pojavom virusa korona, zatvaranjem preduzeća i povlačenjem naroda na ruralna područja povećao se broj požara, te su vatrogasci morali da rade u trostrukim smjenama.

„LJudi su nam bili maksimalno iscrpljeni, vozila tehnički raspoređena, ali izašli smo na kraj sa svim požarima. Nijedan požar nije prešao u kategoriju velikog ili katastrofalnog. Građani treba da situaciju shvate ozbiljno i da se društveno odgovornije ponašaju“, poručio je Božić.

On je napomenuo da je u novembru prošle godine na snagu stupio novi Zakon o zaštiti od požara, prema kojem su pooštrene kaznene odredbe koje će pomoći i spriječiti dalje izbijanje požara.

„Tokom ovog mjeseca samo pozvali i policiju da ide sa nama kako bi pisali kazne narodu koji je neodgovorno palio“, rekao je Božić.

Božić je podsjetio da su pripadnici vatrogasnih jedinica od šest opštinskih kriznih štabova, u sastavu grada Istočno Sarajevo, angažovani na dezinfekciji i pranju ulica, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, pa preopterećenost požarima ugrožava angažman i na ovom polju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments