Vatrogasci dobili novu kamion-cisternu

0

FOČA – Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Foča danas je isporučena najsavremenija kamion-cisterna za gašenje požara i brze intervencije, sa rezervoarom zapremine 5.500 litara vode i 300 litara pjene, za čiju nabavku su Vatrogasni savez Republike Srpske i opština Foča izdvojili 250.000 KM.


Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Radojica Mališ istakao je da su poslije više decenija fočanski vatrogasci dobili ovakvo vozilo, koje će im olakšati rad i povećati mobilnost.

On je naveo da vatrogasni kamion posjeduje najbolje karakteristike, kao i prateću opremu za rad.

„Vozilo posjeduje pumpu normalnog i visokog pritiska, sa vitlima i bacačem preko kojeg može da se aktivira voda ili pjena u zavisnosti od potrebe gašenja požara. Ovo nam je zaista nedostajalo i znači nam mnogo“, rekao je Mališ.

Za nabavku vozila Vatrogasni savez Republike Srpske izdvojio je 200.000 KM, a opština Foča obezbijedila je 50.000 KM.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić najavljujue još ulaganja u opremanje Teritorijalne vatrogasne jedinice.

„Naša vatrogasna jedinica ima 12 članova. Prošle godine smo nabavili jedno vozilo za brze intervencije, ostala vozila su uglavnom polovna i nešto starija. Potrebno je da jedinica bude dodatno opremljena, i to je naš zadatak“, rekao je Mašić.

Na godišnjem nivou fočanski vatrogasci u prosjeku imaju oko 150 intervencija, a novim vozilom brže će stizati i do najudaljenijih odredišta na području Foče i regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare