Vatra prijeti Malom Stocu

0

VIŠEGRAD – Požar sa Tare i iz kanjona Bijelog Rzava, potpomognut vjetrom, vrlo brzo se širi prema selu Mali Stolac na granici između BiH i Srbije, javio je dopisnik Srne.

Direktor Šumskog gazdinstva “Panos” Milan Cvijetić potvrdio je da je na Beloj Lipi i Bunaru vatrenu stihiju do sada gasilo 30 pripadnika ove firme i Civilne zaštite iz Višegrada, ali to nije dovoljno jer je vatra prešla u krošnje borova i veoma brzo napreduje.

“Ukoliko stihija probije liniju odbrane na Beloj lipi i Bunaru biće ugrožena sela Veletovo i Bijela. Vatru bi bilo veoma teško zaustaviti zbog nepristupačnosti terena i korova koji nije uklanjan godinama”, kaže Cvijetić.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović se za pomoć obratio gradonačelniku Užica Jovanu Markoviću, koji je obećao da će preraspodijeliti snage na požarištu na Tari i na ove lokacije poslati stotinu ljudi sa mehanizacijom.

Požar na Tari, posebno u kanjonu rijeke Bijeli Rzav, na potezu prema selu Kršanju i brdu Iver danas su gasila i tri ruska aviona.

Vatra na planini Tari izbila je na brdu Tetrebica prije devet dana i prema procjenama stručnjaka pod vatrom je 1.500 hekatara površine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments