Vatra pod kontrolom, gašenje će biti nastavljeno sutra

0

Požar na Romaniji trenutno je pod kontrolom, a gašenje vatre koja je zahvatila nepristupačan teren biće nastavljeno sutra uz pomoć dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske, rekao je Srni rukovodilac Službe civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek.
Elek je naveo da je za gašenje požara upotrijebljeno oko 28.000 litara vode.

„Helikopter je od ranog jutra počeo da gasi požar i imao je čak 30 naleta. Dosta toga se uspjelo sanirati i spriječiti dalje širenje“, izjavio je Elek i dodao da trenutno prave plan za sutra.

Prema njegovim riječima, da Helikopterski servis Srpske nije odmah reagovao došlo bi do katastrofe.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da je požar na obroncima Romanije tokom dana stavljen pod kontrolu zahvaljujući dobroj koordinaciji svih učesnika u akciji.

On je dodao da je, osim pripadnika civilne zaštite Pale, Republičke civilne zaštite, vatrogasne jedinice, šumskog gazdinstva, te dobrovoljaca, najveći doprinos u gašenju vatre dao Helikopterski servis Republike Srpske koji je koristio vodu sa jezera Ravne planine.

Jugović kaže da treba biti oprezan jer je riječ o podmuklom požaru koji u svakom trenutku može da se rasplamsa usljed jačeg vjetra, ali da je cilj postignut – vatra se ne širi.

Požar, koji je izbio u srijedu, 23. oktobra, zahvatio je 10 hektara šume na Romaniji iznad Majdana, na području opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare