Vatra bukti u dubinu divlje deponije u Karakaju

0
Ilustracija
Ilustracija

ZVORNIK – Požar na divljoj deponiji u Karakaju kod Zvornika, koji stvara veliku količinu dima i pepela, pripadnici zvorničke Profesionalne vatrogasne jedinice su ugasili na površini, ali je problem što je vatra prodrla u dubinu smetlišta i ponovo se vraća.

Zamjenik komandira Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik Saša Ilić rekao je novinarima da je požar na površini ugašen, ali je problem što je vatra zahvatila smetlište u dubini od desetak metara.

„Čim se osuši površinski dio, vatra ponovo izbije na površinu i skoro ju je nemoguće ugasiti. LJudi i mehanizacija su konstatno na terenu, postavljeno je i pet pumpi koje iz Drine crpe vodu i usmjeravaju je na požar“, rekao je Ilić i dodao da se na ovaj način nastoji doprijeti do središta vatre koja u unutrašnjosti tinja.

On je podsjetio da se požar na ovoj deponiji pojavio prije dva dana i da je ugašen, ali da se naknadno pojavljivao na površini.

Ilić je rekao da nema opasnosti da se požar proširi jer je pod kontrolom, ali da gašenje može da potraje i narednih nekoliko dana zbog specifičnosti.

Prema njegovim riječima, uzrok požara još nije poznat, ali je zahvatio dvije trećine divlje deponije, što izaziva velike probleme okolnom stanovništvu zbog gustog dima i neprijatnog mirisa.

U gašenju učestuju dva vatrogasna i jedno komunalno vozilo sa 20 pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice, Civilne zaštite i preduzeća „Vodovod i komunalije“.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare