Vaskršnji paketi za 70 korisnika kućne njege

0

Opštinski Crveni krst Pale je povodom Vaskrsa obezbijedio pakete sa osnovnim životnim namirnicama i po školjku jaja za 70 korisnika programa kućne njege sa područja ove lokalne zajednice, a podjela je počela danas, rekla je Srni sekretar ove organizacije Jelena Petrović.

Ona je navela da je ova organizacija od sopstvenih sredstava obezbijedila pomoć za korisnike programa kućne njege, jer su to porodice koje žive same i nemaju bližih srodnika, žive od socijalne pomoći, nemaju novčanih sredstava ili imaju nekoga od člana porodice koji je obolio.

„Većinu paketa ćemo dostavljati na kućnu adresu uz pomoć volontera jer je riječ o starijoj populaciji, a i zbog situacije u vezi sa virusom korona. Pojava virusa korona izazvala je opšti ekonomski haos, socijalne potrebe su zaista velike i mnogo stanovnika je u stanju socijalne potrebe“, istakla je Petrovićeva.

Petrovićeva je pohvalila opštinu Pale i Centar za socijalni rad koji su povodom Vasrksa juče, a i danas će, podijeliti 300 humanitarnih paketa socijalno najugroženijim stanovnicima.

Ona je podsjetila da su od pojave virusa korona imali brojne aktivnosti – dostavljali su hranu i potrepštine licima koja su došla iz NJemačke, Italije, dostavljali lijekove, te podijelili više od 5.000 maski uz pomoć volontera opštinske organizacije Crvenog krsta Pale.

„Imali smo i akciju podjele 1.000 maski koje je donirala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović za penzionere starije od 65 godina. Biće i još jedna isporuka do kraja ove sedmice. Jedna do dvije maske je došla u svaku porodicu na području Pala ili za njihove članove koji idu u nabavku“, navela je Petrovićeva.

Prema njenim riječima, sugrađani im se mogu obratiti putem telefona na broj 057/223-593 ili na na broj Centra za socijalni rad 057/201-120, reći šta im je potrebno, a volonteri će otići na teren, sve sa ciljem smanjenja kretanja i svođenje zaraze na minimum.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments