Vaskršnja jaja za stanare kolektivnog smještaja

0

Članice Kola srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ sa Pala, u saradnji sa Asocijacijom „Stvaraoci Republike Srpske“, uručile su danas prigodne vaskršnje poklone stanarima Kolektivnog smještaja za izbjegla lica, Doma za stara lica „Natura“ i Udruženju za djecu sa posebnim potrebama „Sunce“.

„Kolo srpskih sestara već godinama uspijeva da prikupi sredstva da bismo obezbijedili prigodne poklone za velike praznike i time licima u stanju socijalne potrebe pomogli i pokazali da nisu zaboravljeni“, istakla je članica ove humanitarne organizacije Slavica Golijanin.

Nakon što je stanarima Kolektivnog centra uručila vaskršnja jaja, ona je izrazila nadu da će doći dan kada će im neko pomoći da dobiju svoj dom, jer su zaslužili da sa porodicama žive, kao i svi drugi ljudi.

Golijaninova je izrazila žaljenje što Kolo srpskih sredstava ne raspolaže sa više novca kako bi mogli u većoj mjeri pomoći siromašnim porodicama, jer imaju sve manje donatora, zbog čega se posebno zahvalila na pomoći članova Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“.

„Hvala svim koji pomognu nama, a mi tim sredstvima pomognemo drugima“, rekla je Golijaninova.

Stanari rušne barake, njih 11, istakli su da žive u veoma teškim uslovima i da se osjećaju zaboravljenim od svih, zbog čega im današnja posjeta i vaskršnji pokloni mnogo znače.

Vaskršnja jaja podijeljena su i stanarima Staračkog doma kako bi, kako je rekla Golijaninova, pomogli ljudima koji su bespomoćni i stari, kojima je potrebna topla riječ i skroman poklon da se ne bi osjećali zaboravljenim.

Milorad Govedarica iz Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ istakao je da ova nevladina orgnizaciji nastoji da dođe do finansijskih sredstava da bi pomogli onima kojima je potrebno.

„U vremenu kada se proslavlja veliki hršćanski praznici, ljudi bi trebalo da nađu vremena i sredstava i posjete one koji su nemoćni i siromašni“, rekao je Govedarica.

Direktor Doma za stara lica „Natura“ Predrag Marković, nakon posjete delegacije Asocijacije i članica Kola srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“, zahvalio je za poklone uručene korisnicima ovog doma.

On je istakao da u domu živi 40 starih lica koji nisu u stanju socijalne potrebe, ali da im ovakva pažnja mnogo znači da se ne bi osjećali zaboravljenim.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare