Vaskršnja jaja Domu za stara lica „Natura“

0

Članice Kola srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ sa Pala podijeliće sutra štićenicima Doma za stara lica „Natura“ oko 800 vaskršnjih jaja i 100 zaštitnih maski.

Predsjednik Kola srpskih sestara LJiljana Nešković rekla je novinarima da članice svake godine boje i šaraju jaja na tradicionalan način u lukovini i crvenoj boji, te da nastoje da dio običaja, koliko mogu, prenesu na mlađe generacije.

„Ove godine, s obzirom na situaciju u vezi sa virusom korona, svaka žena farba jaja kod svoje kuće poštujući propisana pravila. Ova situacija nas, ipak, nije omela da uljepšamo predstojeći praznik. Jaja ćemo podijeliti i našim članicama koje se nalaze na postelji“, navela je Neškovićeva.

Ona je zahvalila privrednicima sa područja Pala za podršku i dodala da se nisu nikome obraćale za pomoć jer znaju kakva je trenutno situacija i šta je najpreče.

Kolo srpskih sestara „Sveta velikomučenica Tekla“ postoji 28 godina i nastoji da očuva pravoslavnu vjeru i tradiciju, a za svoj humanitarni rad dobilo je brojna priznanja, odlikovanja i zahvalnice, među kojima i Krst milosrđa i Gramatu Srpske pravoslavne crkve.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare