Vasiljević: Predato 16 dugih i jedna kratka cijev

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, u okviru akcije “Biraj život bez oružja”, predato je 16 dugih cijevi, jedna kratka cijev, 63 minsko-eksplozivna sredstva, oko 7.000 komada municije, te je podneseno pet zahtjeva za legalizaciju naoružanja, rekao je danas načelnik ovog centra Radenko Vasiljević.

Vasiljević je, nakon sastanka sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, izjavio novinarima da je ovo još jedna prilika da se građani pozovu da predaju oružje, koje može ugroziti njihovu bezbjednost.

On je podsjetio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja kampanju “Biraj život bez oružja” do kraja 2014. godine sa željom da građani, bez ikakvih sankcija, predaju nelegalno oružje.

Vasiljević je podsjetio da, prema Zakonu o amnestiji, građani koji predaju naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva neće biti krivično gonjeni, niti sankcionisani.

Šef kabineta gradonačelnika Istočno Sarajevo Igor Golijanin istakao je da grad podržava aktivnosti MUP-a Srpske u prikupljanju nelegalnog oružja.

On je pozvao građane Istočnog Sarajeva da predaju oružje. “Kada se desi neka nesreća u porodici, onda je kasno”, dodao je Golijanin.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da će lokalna zajednica posredstvom svog službenika za civilnu zaštitu i sekretara mjesnih zajednica aktivno da se uključi u ovu aktivnost, da bi bio postinut što bolji rezultat.

“Skupština je donijela odluku o formiranju Foruma za bezbjednost i na prvoj sjednici jedna od tema biće i aktivnosti u vezi sa predajom naoružanja”, rekao je Ćosić.

Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović naglasio je da je na sastanku Foruma za bezbjednost već pokrenuta akcija podizanja svijesti stanovništva o vraćanju nelegalnog oružja.

Damjanović je apelovao na građane da vrate oružje, kako bi imali što sigurnije okruženje, i napomenuo da će, ukoliko to ne učine, poslije 2014. godine, do kada traje akcija, biti sankcionisani zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Pripadnici CJB Istočno Sarajevo danas su ispred Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo dijelili letke “Budi na pravoj strani – biraj život bez oružja – pozovi 122”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments