Vasilije Vujičić osvojio zlato na Balkanskom prvenstvu

0

ZVORNIK – Član zvorničkog DŽudo kluba „Srpski soko“ Vasilije Vujičić osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom džudo prvenstvu za juniore, koje je juče završeno u Zvorniku.
Iz ovog kluba treće mjesto na prvenstvu osvojila je i Teodora Božović u kategoriji do 70 kilograma.

Kada je riječ o reprezentacijama, prvo mjesto osvojila je rumunska, drugo reprezentacija BiH, a treće Turska.

Vujičić je rekao da je imao tri borbe sa predstavnicima Rumunije, Crne Gore i BiH, te da su prve dvije bile rutinske, ali da je u trećoj borbi protivnik priredio iznenađenja koja je prebrodio i osvojio zlato.

On je podsjetio da mu je ovo druga zlatna medalja osvojena na Balkanskom džudo prvenstvu.

Božovićeva je rekla da je imala četiri borbe od kojih je jednu dobila u duelu sa predstavnicom Turske, što joj je donijelo bronzanu medalju.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović izrazio je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima domaćih sportista, ali i sveukupnom organizacojom tokom dvodnevnog trajanja Balkanskog džudo prvenstva.

Na dvodnevnom Balkanskom prvenstvu u džudou za juniore učestvovalo je oko 300 džudista iz BiH, Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke, Turske, Bugarske, Rumunije i Crne Gore.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom grada u organizaciji DŽudo kluba „Srpski soko“.

Predsjednik zvorničkog DŽudo kluba Dragan Božović istakao je da je opšta konstatacija balkanske DŽudo asocijacije da je organizacija ovogodišnjeg Balkanskog džudo prvenstva u Zvorniku dobila visoku ocjenu, što je uspjeh i za ovaj grad ali i za Republiku Srpsku i BiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare