Vasilije Vujičić i Valentina Šakotić – sportisti godine

0

ZVORNIK – Vasilije Vujičić, član DŽudo kluba „Srpski soko“, proglašen je večeras za najboljeg sportistu grada Zvornika u 2016. godini, dok je za najbolju sportistkinju izabrana Valentina Šakotić, član Fudbalskog kluba „Radnik-Bumerang“ iz Bijeljine.
Vujičić je nosilac smeđeg pojasa u džudou, nastupa u prvom timu DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika, osvojio je prvo mjesto na međunarodnom turniru u Sarajevu, vicešampion je Balkana, a osvojio je treće mjesto na evropskom kupu u Italiji.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske prglasilo ga je za najperspektivnijeg sportistu.

Na svjetskoj rang-listi Vujičić zauzima osmo mjesto, a sutra će biti biran između deset najboljih sportista BiH. Učenik je Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ u Zvorniku. I prošle godine bio je proglašen za sportistu godine grada Zvornika.

Vujičić je rekao da ovo priznanje za njega predstavlja motiv više za dalji rad.

Šakotićeva je član ženskog fudbalskog tima „Radnik-Bumerang“ iz Bijeljine, standardni je član juniorske i seniorske reprezentacije, odigrala je utakmice protiv Engleske, Belgije, Estonije, Srbije, Rumunije, nosilac je crnog pojasa prvi dan, kadet je Policijske akademije Ministartva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ona je rekla da je ovo priznanje kruna za mukotrpan rad i motiv više da radi i trenira.

Za najtalentovaniju sportiskinju proglašena je Anđela Batić, član Tekvondo kluba Zvornik.

Za najboljeg sportskog radnika u fudbalu proglašen je Jovan Tomić, za najboljeg trenera Duško Kusmuk /tekvondo/, dok je Fudbalski klub „Napredak“ iz Donjeg Šepka proglašen za najbolji sportski klub.

Prema izboru žirija, najbolji trener mlađih kategorija je Dalibor Bošković, džudo.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je, čestitajući sportistima na postignutim rezultatima, naglasio da će Gradska uprava nastaviti da stimuliše razvoj i rad svih sportskih klubova i njihovih članova.

„Gradska uprava nastoji da obezbijedi što bolje i kvalitetnije uslove za treninge sportista i njihov sveukupan rad“, rekao je Stevanović i istakao da sportisti afirmišu svoj grad, ne samo u Republici Srpskoj, nego u cijeloj Evropi.

On je čestitao spotristima i poželio im još dosta sportskih uspjeha, zdravlja, sreće i napredovanja u životu.

U muzičkom dijelu, nastupili su članovi Prvog zvorničkog pjevačkog društva „Izvornik“.

Izbor sportiste godine održan je u okviru tradicionalne kulturne, duhovne i sportske manifestacije „Svetosavska nedjelja“, posvećene prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju Svetom Savi.

Pokrovitelj ove manifestacije je grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare