Vandali oskrnavili hram Svetog proroka Ilije u Ilijašu

0

ILIJAŠ – Hram Svetog proroka Ilije u sarajevskoj opštini Ilijaš oskrnavljen je tokom noći, a oštećeni su i Svetosavski dom, pomoćni objekti, kao i rasvjeta u porti hrama, potvrdio je paroh ilijaški jerej Božidar Tanović.

Tanović je naveo da su za sada nepoznati vandali pričinili veliku materijalnu štetu jer su na svetinji staroj više od vijeka i Svetosavskom domu polupali prozore i reflektore u crkvenom dvorištu.

– Ovo je sramotan čin koji pravi razdor među ljudima, narušava međuljudske odnose. Zaista smo neprijatno iznenađeni, jer smo u posljednjih nekoliko godina u ovom gradu razvijali lijep odnos sa drugima – istakao je paroh ilijaški.

Osuđujući ovaj vandalski čin, otac Božidar je poručio da to neće unazaditi, već produbiti želju za većim radom i boljim uspjehom, ali i ojačati vjeru, ljubav i nadu.

On je izrazio nadu da će oni koji su učinili ovaj vandalski čin biti privedeni pravdi i odgovarati.

– Nastavićemo da gradimo dobro i sa svojim komšijama – poručio je paroh ilijaški i podsjetio da je i ranije bilo incidenata, ali ne sa ovolikom materijalnom štetom.

U Operativnom centru MUP Kantona Sarajevo je potvrđeno da je incident jutros prijavljen policiji koja je obavijestila dežurnog tužioca i radi na pronalaženju počinioca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare