Uzeti brisevi na virus korona od sedam medicinskih radnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu jutros su uzeti brisevi na virus korona od sedam medicinskih radnika koji su bili u kontaktu sa zaraženim pacijentom iz Gacka, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

Šešlija je dodao da se rezultati testova očekuju sutra.

On je podsjetio da je u Bolnicu „Srbija“ u Istočnom Sarajevu hospitalizovan pacijent iz Gacka koji je pozitivan na virus korona, a sedam medicinskih radnika koji su brinuli o ovom pacijentu izolovano je i ne dolaze na posao.

Šešlija je dodao da je u Bolnici „Srbija“ izvršena dezinfekcija odjeljenja na kojem je ležao ovaj pacijent, te preduzete sve druge mjere u skladu sa protokolom.

On je rekao da je pacijent koji je pozitivan na virus korona žena srednje životne dobi, onkološki pacijent, koja je u utorak, 5. maja, smještena na Odjeljenje hematologije sa znacima anemije, bez povišene temperature i respiratornih tegoba.

Šešlija je naveo da se u Bolnici „Srbija“ trenutno nalazi samo ova pacijentkinja pozitivna na virus korona, dok je pacijent sa Pala nakon dva negativna testa na virus korona otpušten.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare