Uz entuzijazam bez granica, u petoj deceniji igra se sve bolje

0

FOČA – U petoj deceniji igrati odbojku, i to veoma uspješno, a bez novčane nadoknade, te voditi neprestano brigu da klub opstane u teškoj finansijskoj situaciji, ustupajući svoj kombi za prevoz igrača može zvučati i suludo, ali za kapitena šampiona Srpske u odbojci Dragana Matovića ne postoje granice kada je riječ o ljubavi prema sportu.

Za Matovića kao da ne važe pravila sportske penzije, pa je sa 42 godine podigao šampionski pehar Prve lige Srpske i svoj „Maglić“, nakon samo godinu dana pauze, vratio u Premijer ligu BiH.

Ne samo da se ni u petoj deceniji nije umorio od odbojke, već je i jedan od najboljih u timu.

NJegovi saigrači pričaju da je po mnogo čemu Matović poseban kapiten i ističu da, osim toga što na treninzima i utakmicama uvijek pruža maksimum i van terena brine o klubu.

„Čovjek koji ima više od četrdeset godina, a igra kao mladić od dvadeset. Ne propušta nijedan trening, a van terena odrađuje stvari koje nisu u opisu njegovog posla kao igrača, ustupa svoj kombi kada idemo na gostujuće utakmice, kako nama tako i ženskom timu, obezbjeđuje hranarine i stanarine za trenere i igrače koji dolaze sa strane. Bilo koja riječ je suvišna, drago mi je da imam takvog čovjeka pored sebe na terenu i van njega“, rekao je odbojkaš „Maglića“ Stefan Bjelogrlić.

Trener „Maglića“ Alen DŽambić kaže da je Matović sportsko čudo.

„Čovjek je u petoj deceniji igra odbojku veoma uspješno i bio je veoma važna karika u svim utakmicama, a pogotovo je proradio u plej-ofu u kojem je bio najbolji poenter. On u ekipi ima najjaču volju, u tim godinama igrati ovako uspješno je zaista za respekt i mislim da bi mlađe generacije trebalo da se ugledaju na njega“, istakao je DŽambić.

U „Magliću“ niko od igrača nema primanja i sve se zasniva na velikom entuzijazmu odbojkaša i ljubavi prema odbojci.

NJihov kapiten kaže da na utakmice dolaze direktno sa svojih radnih mjesta, ostavljaju kući porodice i djecu, igraju i povrijeđeni, ali ističe da je od svega jača strast prema lopti.

„Ako vam kažem da je neposredno pred odlučujuću utakmicu finala plej-ofa pet igrača bilo u Domu zdravlja zbog različitih povreda zglobova, mišića, tetiva i da su potom svi istrčali na parket, možete zamisliti koliki je to entuzijazam momaka koji igraju srcem za klub“, priča Matović, koji je otac dvoje djece, a zaposlen je u Graničnoj policiji BiH.

On ističe da je veoma zahvalan supruzi i kolegama sa posla.

„Imam veliku podršku porodice, prije svih supruge Ane, nije lako odgajati dvoje djece. Ja sam, ukoliko želite da se ozbiljno bavite ovim sportom, često odsutan od kuće, treninzi su svakim danom osim vikenda, a vikendom se zna desiti da u petak veče odemo na utakmicu i vratimo se u nedjelju“, kaže Matović.

On je istakao i podršku kolega u Graničnoj policiji BiH, koji mu uvijek izađu u susret i daju slobodan dan ukoliko je utakmica radnim danom, a sve u zakonskim okvirima.

Dječak u petoj deceniji navodi da ga je od malih nogu vodila i pokretala ljubav prema lopti, te da je i danas tako.

„Igraću dok me tijelo bude slušalo i sve što bude do mene, tu sam da pomognem koliko mogu“, rekao je Matović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare